2014. június 13., péntek

Hatékony otthoni munka

Az otthoni munka egyik nagy nehézsége, hogy senki sem kötelez téged arra, hogy ne szórakozással üsd el inkább az időt. Még ha motivált vagy és van kedved dolgozni, akkor is előfordulhat, hogy a reggeli, az ebéd, a kis pihenések és egyéb apróságok végül elviszik az időd nagy részét.

Az egyik megoldás erre a problémára, ha elhatározod, hogy minden nap dolgozni fogsz x és y óra között. Ez elég egyértelmű elhatározás, nem lehet húzni az időt, ha eljön x, akkor leülsz dolgozni, és kész. Ennél szabadabb hangulatú, ha csak annyit döntesz el, hogy minden nap z órát fogsz dolgozni, és percre pontosan írod, hogy mikor foglalkoztál munkával. Sajnos ez könnyen azzal járhat, hogy egész nap a gép előtt ülsz mire ledolgozod a kitűzött mondjuk 4 órát, mert az elkalandozások elveszik az időd nagy részét. Ha te is ezt tapasztalod, érdemes lehet átállni az előbbi megoldásra.

A hagyományos munkarendhez képest talán hasznosabb megoldás lehet, ha nem azt írod fel, hogy mettől-meddig vagy hány órát szeretnél dolgozni, hanem összeírsz egy listát, hogy aznap miket szeretnél megcsinálni. Ez motivál a gyors munkavégzésre, az odafigyelésre, kevésbé fogsz elkalandozni a munkától, és a végén lesz egy listád arról, hogy mit értél el aznap, ami igazán motiváló lehet (csakúgy, mint az elkészült dolgok kihúzogatása). A kellemetlenséget az okozhatja, ha egy feladat a vártnál nehezebbnek bizonyul, és így az egész napodat elveszi, holott nem akartál reggeltől-estig dolgozni... Érdemes előző este felírni a másnapi célokat, és mivel néha gondot okozhat, hogy kitaláld, hogy miket kell csinálnod, amikor van időd és ötleted, összeírhatod előre, hogy mik kerülhetnek majd később egy-egy napi todo listára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...