2014. június 1., vasárnap

Bevételek diverzifikálása

Az alkalmazottaknak általában nincs lehetőségük arra, hogy diverzifikálják a bevételeiket, azaz hogy több forrásból jöjjön pénzük, és az egyik kiesése esetén se legyen pénzügyi problémájuk, a netes vállalkozásokban azonban van erre lehetőség, és minél jobban érdemes is kihasználni.

Ha minden pénzed egy helyről jön, és az a hely megszűnik, kevésbé jövedelmezővé változik vagy esetleg szerződést bontanak veled, az igen kellemetlenül érinthet. Márpedig ilyesmi előfordul neten, magyar netes pénzkeresési lehetőségek is szűntek meg vagy váltak használhatatlanná korábban.

Bevételeidet több szempontból is érdemes diverzifikálni. Fontossági sorrendben:
  1. Ne csak egy helyről jöjjön a pénz! Minél több helyről jön, annál inkább védett vagy az esetleges problémákkal szemben.
  2. A neten sokféle módon lehet pénzt keresni, és ha csak egyet használsz közülük, könnyen bajba kerülhetsz, ahogy a net vagy a jogi környezet változik. Korábban például rengeteg letöltés után fizető oldal volt, aztán az egyiket lekapcsolták a rendőrök, és hirtelen szinte mind megszűnt.
  3. Legyen sok oldalad! Ha csak egyetlen jól menő weboldalad van, akkor hirtelen elveszítheted minden bevételedet, ha az mondjuk kiesik a Google-ból, vagy megjelenik a nagyon nyomuló konkurencia, és letarolja a piacot.
  4. Legyen sokféle oldalad! Változik, hogy az emberek mit szeretnek, és változik a konkurencia is. Ha több témával is foglalkozol, kevésbé fognak ezek érinteni téged.
  5. Több szolgáltatónál tárold a honlapjaidat! Bár nem valószínű, de ha valami nagyobb gond lesz a szolgáltatóddal, így nem visz mindent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Surveytime - azonnal fizető oldal, kezdőknek is ideális!

Olyan sok online kérdőív kitöltésért fizető oldal létezik , hogy ha valaki bele akar vágni a pénzkeresésnek ebbe a módjába, könnyen elveszik...